Welkom op mijn website

Ik ben Aalt Hijmissen, woonachtig in Ermelo. Vanaf mijn jeugd mag ik graag tekenen en werken met hout. Mijn grootvader ,in zijn tijd gedreven houtsnijder, ziet mijn talent en zet me aan het houtsnijden. Al snel neem ik zijn passie over en wil me graag verder ontwikkelen.

Eind jaren tachtig volg ik een opleiding aan de vrije academie in Nunspeet. Na het vrije jaar kies ik voor beeldhouwen. Ik leer daar verschillende technieken en vooral werken met klei, steen en brons. Het werken met hout laat me niet los en blijft mijn voorkeur houden. In de jaren negentig kom ik in contact met beeldhouwer/houtsnijder Wijnand Schoemaker uit Zelhem. Daar volg ik met veel plezier een aantal jaren les om me verder te ontwikkelen in het 3D en reliëf snijden.

Een nek hernia dwingt me om in 2013 wat minder fysiek aan het werk te gaan. Na een pittige operatie en een lange revalidatie ben ik weer gaan tekenen maar vooral ook gaan schilderen. Tijdens een schildercursus in 2015 t/m 2017 word ik gegrepen door met kleuren aan de slag te gaan. Schilderen met acryl en de 3 kleuren methode die wordt gehanteerd, dwingt me tot de nodige creativiteit. Langzaam ontwikkel ik mijn eigen realistische stijl en ga met meerdere kleuren aan de slag.

Mijn inspiratie haal ik op dit moment vooral uit de reizen die ik heb gemaakt in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Niet alleen de uitgestrekte natuur maar vooral de oude klassieke roestbakken uit de jaren 1940-50  trekken mijn aandacht. Geïnspireerd door al dit oud roest heb ik een serie schilderijen gemaakt,  getiteld: Still Shining

Translate »